donderdag 14 februari 2013

Na de eerste drie weken volgt een maand en ik ben iets op het spoor!


Goedemorgen allen,

De eerste vier weken bij AEGON zitten er alweer bijna op. Precies één maand geleden, op veertien januari begon ik mijn afstudeerstage en inmiddels zitten we alweer op de veertiende van februari. Het duurde even voordat er een nieuwe post kwam op mijn blog maar het was aardig druk op stage. De eerste maand vloog voorbij en er is een hoop gebeurd maar heb ook weer een hoop geleerd!

Afgelopen tijd ben ik op mijn stage vooral bezig geweest met het afronden van mijn plan van aanpak. Dat was nog een hele klus! Ik vind het doorgaans lastig om, voordat het onderzoek is begonnen, componenten weg te laten en bepaalde dingen juist toe te voegen en tot op de detail nauwkeurig moeten benoemen. Nu is het wel zo dat door de afbakening mijn opdrachtgever precies weet wat ik ga opleveren, in welke vorm en op welke manier ik dat wil gaan doen, maar toch. Het plan van aanpak moest eigenlijk afgelopen vrijdag al ingeleverd worden maar doordat mijn stagebegeleider op vakantie was werd het uiteindelijk afgelopen dinsdag. Ik heb toen nog even moeten stoeien met mijn deelvragen en na enkele aanpassingen heb ik het toen naar mijn eerste lezer gestuurd. Nu is het vooral wachten op antwoord.

Het is nu trouwens 7.22 en dit deel van de post type ik vanaf mijn iPhone terwijl ik stilsta op het Centraal Station Den Haag (soms doe ik er meerdere etappes over voordat een bericht online is;) ). Mijn doorgaans perfecte aansluiting van Zoetermeer naar Den Haag Mariahoeve is compleet van de kaart zodra de NS zijn aangepaste dienstregeling in laat gaan.
Ja ik hoor u denken; ''de aangespaste dienstregeling?''. Ja! De aangepaste dienstregeling die vanwege de centimeters sneeuw die er gevallen zijn vandaag is ingegaan. Het was ook wel een behoorlijk barre tocht moet ik u zeggen! De sneeuw kwam tot aan me knieën en de wegen waar niet om doorheen te komen. Ik heb meerdere keren onderkoelingsverschijnselen ondervonden en overleeft. Maar goed, een beetje sneeuw houdt mij niet tegen... Zou de NS ook moeten proberen... En dan misschien de met de gedachte dat geen sneeuw hen dus ook niet tegenhoud!:)

Ik keur het niet goed, maar wat ik heb begrepen is dat Nederland de hoogte dichtheid qua rails in de wereld heeft. Zodra daar één schakeling verkeerd gaat lopen meerdere trajecten in de soep. Een feit, maar alsnog belachelijk dat ze dat op dit niveau met deze weersomstandigheden toepassen. Zolang ze me nu maar op de juiste plek brengen vind ik het allemaal niet zo heel erg. Pas als er extra vertraging optreed, dan zijn ze volgens mij echt het spoor bijster! #nsfaaltdanwelerghard

Het is 8.03 en ik ben inmiddels weer bij AEGON en tijd om weer uit te stappen!
Ik ga vandaag in ieder geval weer hard aan de bak en zal gaan kijken hoe ik mijn vragenlijst kan vormgeven. Daarnaast zal ik vast wel weer wat taken toegewezen krijgen, wat juist alleen maar leuk en leerzaam is, en af en toe eens koffie halen! (Geheel op vrijwillige basis!;) )

Ik heb overigens op deze blog een ''volg mij'' knop toegevoegd. Leuk en handig, dan krijg je automatisch een melding als ik weer iets nieuws post. Als het goed is staat het hieronder naast het toevoegen van een opmerking.

Fijne dag allemaal!

Tim Wesseling

PS.  Ga met dit weer ook goed verzekerd de weg op! Neem bijvoorbeeld een autoverzekering van AEGON voor uw auto. Of een opstalverzekering om ook uw huis te ''beschermen''. Tegen deze barre wintertijden!;)

Zie op de afbeelding het sneeuwgeweld in Nederland! LET OP! Deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.


Het sneeuwgeweld in Nederland